Een goede voorbereidng is essentieel bij een ayahuasca ceremonie

Een goede voorbereidng is essentieel bij een ayahuasca ceremonie

HomeAyahuascaAyahuasca ceremonieVoor wieOver onsContact
AGENDARESERVERENTARIEVENNAZORGFAQVOORBEREIDING

AYAWAKENINGS AYAHUASCA CEREMONIES

Voorbereiding Ayahuasca ceremonie


Belangrijke informatie vóór het deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie

Wat zijn de richtlijnen voor je aan onze ceremonie deelneemt? Je kunt de kracht van je reis met Ayahuasca verhogen als je je aan de hierna volgende voorbereidingen houdt. Gebruik bij voorkeur geen koffie, alcohol en rook niet in de 3 dagen voor en na je ceremonie. Eet tijdens deze dagen lichte maaltijden en liefst geen rood vlees. Om je lichaamsenergie goed te kunnen gebruiken tijdens de ceremonie raden we seksuele onthouding aan in de drie dagen voor tot 3 dagen na de ceremonie. En wat erg belangrijk is: bereid je mentaal voor op je Ayahuasca ceremonie. Je gaat een diepe innerlijke reis maken en dat doe je niet zomaar. Bedenk wat jouw beweegredenen zijn om hieraan te willen deelnemen en waar je antwoorden op hoopt te krijgen.


Ayahuasca is in beperkte mate bloeddrukverhogend. Om deze reden is het verstandig om een dag voor de ceremonie tot een dag na de ceremonie geen bloeddrukstijgende voedingsmiddelen te nuttigen zoals drop, oude kaas of schimmelkazen en geen alcoholvrij bier te drinken. Dit heeft te maken met de gist die in bier zit.


12 uur voor je Ayahuasca ceremonie is het verstandig om de hiernavolgende voedingsmiddelen niet te gebruiken ivm de veroorzaking van eventuele hoofdpijn en/of misselijkheid. Deze voedingsmiddelen zijn onder andere chocolade, avocado’s, vijgen, pruimen, ananas, frambozen, pinda’s, marmite, zure room, zoute vissoorten, zuurkool, sojabonen, linzen, limabonen.


5 uren voor je je bij ons meld, voor jouw Ayahuasca ceremonie, mag je niet meer eten.

Als je besloten hebt een Ayahuasca ceremonie bij te wonen, dan kun je je aanmelden door ons een email te sturen. We sturen je dan zo snel mogelijk een vragenlijst per mail.


Het is belangrijk dat je zelf de vragenlijst zorgvuldig en volledig invult. We krijgen zo een goed beeld van je en kunnen je optimaal begeleiden tijdens jouw Ayahuasca ceremonie.

Spullen voor een overnachting en een handdoek

Verzorgingsartikelen zoals een tandenborstel en tandpasta

Comfortabel zittende kleding

Warme sokken of sloffen

Wij zorgen voor beddengoed

Wij adviseren je om in de 48 uur voor en na de Ayahuasca ceremonie voedingsmiddelen te vermijden die tyramine bevatten. Tyramine kan in combinatie met Ayahuasca grote bloeddrukstijgingen veroorzaken.


Tyramine-houdende voedingsmiddelen zijn:


Alcohol, met name bier (ook alcoholvrij bier), rode wijn, port en Chianti

Gist in vitaminesupplementen, Marmite, Tartex

Oude kaas, smeerkaas, smeltkaas, Brie, Camembert, Emmenthaler, Gorgonzola, etc.

Kippenlever, salami, cervelaatworst en andere bewerkte, niet verse vlees-, vis of wildsoorten.

Sojaproducten, tempeh (tahoe is toegestaan).

Bovendien is het belangrijk om tot uiterlijk 4 uur vóór de aanvang van de Ayahuasca ceremonie uitsluitend licht voedsel te eten zonder of met heel weinig vet.


3 uren voor je je bij ons meld, voor jouw Ayahuasca ceremonie, mag je niet meer eten.

Niet voor iedereen is het deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie geschikt.


Contra-indicaties


Lichamelijk:

Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld angina pectoris, hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen).


Geestelijk:

Ernstige instabiele geestelijke aandoeningen als schizofrenie, psychose en borderline.


Medicijngebruik:

Ayahuasca bevat een MAO-remmer en laat zich hierdoor niet combineren met bepaalde medicijnen. Voorbeelden hiervan zijn antidepressiva, bètablokkers en bloeddrukverlagers.


Zwangerschap en borstvoeding:

Gebruik geen Ayahuasca als je zwanger bent of borstvoeding geeft.


In al deze gevallen raden wij het gebruik van Ayahuasca ten zeerste af.


Vermeld lichamelijke en geestelijke aandoeningen, een zwangerschap, borstvoeding en medicijngebruik ALTIJD op je vragenlijst; neem contact met ons op als je twijfelt, dan bespreken we de mogelijkheden en de risico’s.

Omdat het van belang is om voor jezelf duidelijk te hebben waarom je wilt deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie, is het raadzaam om vooraf goed na te denken over je intenties. Omdat Ayahuasca breed werkt, is er vaak veel meer uit te halen dan één primaire reden van deelname. Hiermee bedoelen we dat een besluit om deel te nemen zeer persoonlijk is en dat er zeker niet slechts 1 reden hoeft te zijn om aan te werken. Het is een feit dat je door middel van nadenken over je intenties, bewuster wordt van dieper liggende ‘problemen’.


Hier volgen enkele tips voor het verkrijgen van meerdere intenties:


Schrijf punten op die je aan jezelf zou willen veranderen. Denk hierbij aan relaties, gewoontes, lifestyle enz. Lees deze punten in de loop van de week nog eens door. Je zult zien dat ze dan concreter worden

Ga bij je naasten na wat in hun ogen jouw minpunten zijn. Dit geeft vaak een vollediger beeld dan alleen uitgaan van je eigen zelfbeeld

Maak gedurende deze week eens een wandeling, alleen, en ga de punten eens na. Je zult zien dat de punten, duidelijke intenties worden

Waardeer tot slot dat dit punten zijn om jezelf te verbeteren. Het is geen zwakte, maar juist een kracht om tijdens een Ayahuasca ceremonie aan je punten te werken en daaruit te komen als een beter mens

We ontvangen je met een kop thee en nemen de tijd om nader kennis te maken. We leiden je rond in onze ruimtes, beantwoorden je vragen en informeren je over Ayahuasca en de praktische gang van zaken bij Ayawakenings, voor, tijdens en na de ceremonie.


Daarna kun je makkelijk zittende kleding aantrekken en een plekje uitzoeken. De ceremonie begint met het delen van je intentie. Je ligt op een comfortabele matras met je ogen dicht en je wordt begeleid en gedragen door zorgvuldig gekozen muziek.


De begeleiding blijft tijdens de hele reis aanwezig en staat je bij als dat nodig is.


Ayahuasca werkt gemiddeld vier tot zes uur. Inclusief de ontvangst en het ontwaken duurt de ceremonie zeven tot acht uur.


Aan het einde van de Ayahuasca ceremonie bieden we je vers bereid eten en drinken aan en kun je je ervaringen uitwisselen met anderen als je dat wilt.


Daarna kun je gaan slapen. De volgende ochtend ontbijten we samen en praten we over je ervaring. We bieden je nazorg naar behoefte.

Wij adviseren om de dag erna vrij te houden. In principe ben je wanneer de Ayahuasca is uitgewerkt meteen weer helder en heb je ook geen kater ofzo.


Tijdens een Ayahuasca ceremonie ga je een proces door, en er zijn soms veel emoties en inzichten langsgekomen, dus het is belangrijk dat je een beetje lief voor jezelf bent en zoveel mogelijk rust neemt in de dagen erna

Onze sfeervolle Awakenings locatie is van alle moderne gemakken voorzien zoals volledig ingerichte keuken, gezellige woonkamer, toiletten, badkamers, slaapruimtes en een ruime privé parkeergelegenheid.


Klik hier voor onze contactgegevens

Voedingstip

bereidt je goed voor d.m.v. een maaltijdshake

van fastshake


Een aantal dagen voor u aan de ceremonie deelneemt is het aan te raden om gezonde voeding tot u te nemen met voldoende vitamines, mineralen en vezels. Wij hebben hier de juiste shake voor waar dit in zit. FastShake biedt dit alles, en meer. Met FastShake bent u er zeker van dat u een compleet uitgebalanceerde maaltijd heeft. FastShake is een maaltijdvervanger die alle essentiële vezels, eiwitten, koolhydraten en vetten bevat. Kijk voor meer informatie op fastshake.eu en laat u verrassen door de verschillende smaken

FastShake Aardbei

Een lekkere maaltijdvervanger maakt bijvoorbeeld het lijnen gemakkelijker. Deze heerlijke aardbei shake is rijk aan eiwitten, bevat alle essentiële voedingstoffen.


Gebruik FastShake Aardbei bijvoorbeeld als ontbijt en/of lunch.


15 maaltijden voor € 39,95 met gratis verzendingFastShake Banaan

De FastShake Banaan, heerlijk zacht van smaak. Shake bevat alleen alle essentiële voedingsstoffen waaronder ook natuurlijke eiwitten.


Eiwitten dragen onder andere bij aan de instandhouding van de spiermassa.


15 maaltijden voor € 39,95 met gratis verzendingFastShake Chocolade

FastShake chocolade, dé choco maaltijdshake met natuurlijke smaak. Onze shakes bevat geen kunstmatige geur, kleur, smaak- en zoetstoffen.


15 maaltijden voor € 39,95 met gratis verzending


Gebruik bijvoorbeeld twee FastShakes als maaltijdvervanger per dag en zorg ervoor dat de derde maaltijd uit gezonde, caloriearme voedingsmiddelen bestaat.

FastShake Vanille

FastShake Vanille met een natuurlijk lekkere vanille smaak is deze romige maaltijdvervanger een goed product voor gewichtsbeheersing  welke geweldig past in een energiebeperkend dieet.


15 maaltijden voor € 39,95 met gratis verzending


FastShake is op natuurlijke basis. De grondstoffen van onze shakes bevatten natuurlijke eiwitten, plantaardige vezels en essentiële goede vetzuren

Home Ayahuasca Ayahuasca ceremonie Voor wie Over ons Contact Reserveren Agenda Tarieven Nazorg FAQ Voorbereiding

´t Molentje

+31 (0)6 14 93 25 83

4515 RE IJzendijke

info@ayawakenings.nl

Nederland, Zeeuws-Vlaanderen

www.ayawakenings.nl

Hoe kun je deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie?

Wat dien ik mee te nemen?

Welke voeding is aan te bevelen?

gezondheidsfacetten waar je rekening mee moet houden

Waarom zijn intenties bij een ceremonie zo belangrijk?

Ayahuasca ceremonie in het kort

Kun je de volgende dag gaan werken?

Ayawakenings locatie - ayahuasca ceremonie

NLGB
Mail: info@ayawakenings.nl?subject=AYAWAKENINGS - AYAHUASCA CEREMONYFastShake Aardbei bestellenFastShake Vanille bestellenFastShake Chocolade bestellenFastShake Banaan bestellenMail: info@ayawakenings.nl?subject=AYAWAKENINGS - AYAHUASCA CEREMONY