Wat is AyahuascaAyahuasca is een entheogeen middel. Onder entheogenen verstaan we psycho-actieve stoffen die in een spirituele context gebruikt worden. Het woord entheogeen verwijst naar alle methodes en middelen die je in een veranderde staat van bewustzijn brengt die je als bovennatuurlijk, spiritueel of goddelijk ervaart. Entheogeen betekent letterlijk ‘afkomstig van de god in onszelf’.
Ayahuasca is een heel oud mystiek middel uit het Amazonegebied. Wij bereiden van Ayahuasca een drank. Een gekookte thee van planten die een sterk reinigende en visioen opwekkende werking hebben. De thee wordt door de bevolking van het Amazonegebied al duizenden jaren ceremonieel gebruikt als medicijn voor lichaam en geest. Omdat de energie van Ayahuasca ervaren wordt als een liefdevolle en vrouwelijke energie wordt er ook wel gesproken over Madre Ayahuasca (moeder Ayahuasca).

Oorsprong AyahuascaAyahuasca is al eeuwenlang een drank die gebruikt wordt door Indianen uit het Amazonegebied bij hun magische religieuze rituelen. De naam Ayahuasca verwijst naar slingerplant van de ziel.De Indianenvolkeren gebruikten Ayahuasca als het belangrijkste medicijn van het oerwoud. Men zag het als een geestelijke en lichamelijke reiniging.Ayahuasca is ook bekend onder Vagé, hoasca, caapi en purga. We dienen Ayahuasca toe als een drank. De kleur van deze Ayahuasca/drank is bruin/ rood en de smaak is vrij bitter.

Voor het maken van Ayahuasca wordt gebruikgemaakt van twee planten. De basis wordt gevormd door de slingerplant (Banisteriopsos Caapi). Deze wordt aangevuld met de bladeren van Psychotica Viridis of Diplopterys Cabrerana. De liaan zorgt ervoor dat de DMT, welke uit de bladeren komen, niet wordt afgebroken in de maag en daardoor werkzaam is.Als je Ayahuasca drink in de vorm van thee, dan wordt de werkzame stof DMT in de lever en maag afgebroken door MAO-enzymen. Deze MAO-enzymen – Monoamino-Oxidase-Enzymen – zorgen ervoor dat de  werkzame stof, DMT, de hersenen niet kan bereiken. Echter de slingerplant Banisteriopsos Caapi bevat MAO-remmers, deze houden de werking van de MAO-enzymen tegen waardoor de DMT het brein wel kan bereiken en er door onze gasten die Ayahuasca gebruiken psychedelische effecten waargenomen kunnen worden.

Ayahuasca ceremonieMet een Ayahuasca ceremonie ga je werken aan jezelf. Ayahuasca kan je helpen met je gevoel van onzekerheid, maar het kan je ook helpen bij het verwerken van trauma´s en angsten. Met Ayahuasca werk je aan een betere ´ik´, met een mooi woord, je eigen bewustzijn.
Een Ayahuasca ceremonie wordt ook wel eens gezien als een reiniging van je lichaam en geest. Onze gasten beschrijven vaak na een Ayahuasca ceremonie dat ze meer liefde ervaren. Hun visie op het leven is positief gewijzigd en ze hebben meer energie om zaken echt aan te pakken en op te lossen

Nog steeds die luchten, schaduwen van wolken wegvluchtend op windrimpels in de rivier
Het landschap onherkenbaar veranderd zeggen wij die nu leven, nu zien
Er is een wereld, diep beneden, hoog boven ons die wij hier alleen vermoeden kunnen

Wat doet Ayahuasca met je?De duur van een Ayahuasca ceremonie is persoonsafhankelijk. Gesteld kan worden dat de ervaring met Ayahuasca tussen de 2 tot 6 uur kan duren. Tijdens de Ayahuasca ceremonie kun je prachtige gekleurde structuren waarnemen, daarnaast kun je droomachtige visioenen waarnemen.Ayahuasca staat bekend als ´reiniging´. Dit wordt ervaren door middel van misselijkheid, duizeligheid en transpiratie. De oude Indianenstammen hebben dit al tijden terug zo ervaren en zagen dit als reiniging van het lichaam en de geest. Daarbij wordt de reiniging ook ervaren als het loslaten van oude emoties.Het komt voor dat tijdens de Ayahuasca ceremonies gasten visuele hallucinaties waarnemen. De waarnemingen varieeren van felgekleurde en snelbewegende beelden tot aan bijzondere mystieke religieuze ervaringenAyahuasca kan je ‘onderbewustzijn’ naar boven brengen. De gebruiker kan dingen zien en ervaren die onbewust zijn of bewust weggestopt. Oude emoties, trauma en gedragspatronen kunnen naar boven komen. Dit kan door de gebruiker als erg intens ervaren worden. Dit is dan ook één van de belangrijkste reden dat wij bij iedere Ayahuasca ceremonie zorgen voor ervaren begeleiders. Wij weten namelijk door welke fase je gaat en kunnen je handvaten bieden om verder te gaan met je nieuwe ´ik´.

De diepe innerlijke reis die je maakt tijdens een Ayahuasca ceremonie, is voor vele deelnemers de “eyeopener” gebleken naar het onderbewustzijn. Tijdens jouw reis maakt Ayahuasca je bewust van wie je van binnen werkelijk bent en waar jouw ziel en je onderbewustzijn mee bezig zijn. Beladen emoties die je vanuit je verleden onbewust belemmeren in je huidige leven, kunnen naar boven komen tijdens de ceremonie. Deze emoties kun je bij ons in een vertrouwde veilige omgeving opnieuw beleven, verwerken en daarna loslaten. Bij de Ayahuasca ceremonie zijn dit de 4 woorden waar het om gaat: vertrouwen, overgave, accepteren en loslaten.Onze Ayahuasca ceremonie is geschikt voor een ieder die persoonlijke groei en bewustwording belangrijk vindt. Ben je bereid om aan jezelf te werken om beter, sterker in het leven te staan en wil je je bewustwording verbeteren? Dan is de Ayahuasca ceremonie iets voor jou!

´t Molentje

+31 (0)6 14 93 25 83

4515 RE IJzendijke

info@ayawakenings.nl

Nederland, Zeeuws-Vlaanderen

www.ayawakenings.nl

Home Ayahuasca Ayahuasca ceremonie Voor wie Over ons Contact Agenda Reserveren Tarieven Nazorg Meest gestelde vragen Voorbereiding

Ayahuasca

reserverenreserveren