´t Molentje

+31 (0)6 14 93 25 83

4515 RE IJzendijke

info@ayawakenings.nl

Nederland, Zeeuws-Vlaanderen

www.ayawakenings.nl

Home Ayahuasca Ayahuasca ceremonie Voor wie Over ons Contact Agenda Reserveren Tarieven Nazorg Meest gestelde vragen Voorbereiding

Ayahuasca ceremonies

Wat kun je van een Ayahuasca Ceremonie verwachten?

werk aan jezelf, je bent het waardWe verzorgen Ayahuasca ceremonies in een veilige en vertrouwde omgeving. Als professionele begeleiders zorgen we ervoor dat al onze gasten zich ´thuis voelen´ op onze setting. De Ayahuasca ceremonie wordt gegeven in alle rust met zachte klanken op de achtergrond. Voordat we starten aan de Ayahuasca ceremonie bespreken we met iedereen afzonderlijke zijn of haar intenties. Om deze manier is het voor de deelnemer en voor ons duidelijk waarom men deelneemt aan de Ayahuasca ceremonie en kunnen wij zorgen voor de best passende persoonlijke begeleiding.
Als de intenties van een ieder duidelijk zijn, nemen we de Ayahuasca stap voor stap door. Op deze manier weten onze gasten wat ze kunnen verwachten. Vanzelfsprekend blijven de professionele begeleiders de gehele Ayahuasca ceremonie aanwezig. Ze beantwoorden direct je vragen en helpen je wanneer je dat nodig acht. De begeleiders hebben al jarenlang ervaring met Ayahuasca en Ayahuasca ceremonies en kennen/ herkennen elke fase waarin een deelnemer zich bevindt.
De Ayahuasca wordt als drank ingenomen. Nadat iedere deelnemer de drank heeft genuttigd gaan de deelnemers samen met de begeleiding naar de rustplaats. Wellicht is het overbodig om te melden, maar onze begeleiders gebruiken geen Ayahuasca tijdens de Ayahuasca ceremonie. Ze zijn zogezegd ´nuchter´ en zijn alleen met de gasten van de Ayahuasca ceremonie bezig om ervoor te zorgen dat een ieder een zo optimale reis met Ayahuasca kan ervaren.
Aan het eind van de Ayahuasca ceremonie is er het moment van sharing, het vrijwillig delen van de ervaringen. Het is altijd mooi om te zien dat bij de gasten onderling punten van herkenning optreden als een andere deelnemer verteld over hetgeen hij of zij ervaren heeft tijdens de Ayahuasca ceremonie.

Ayahuasca ceremonie

Wat gebeurt er tijdens je reis met Ayahuasca?Tijdens de Ayahuasca ceremonie maak je een diepe innerlijke reis naar je onderbewustzijn. Door het gebruik van Ayahuasca verandert je bewustzijnstoestand, waardoor je innerlijke waarneming heel sterk wordt. Tijdens deze reis wordt je je bewust van wie je bent, je komt in contact met jezelf en je ervaart een diepe bewustwording. Met Ayahuasca beleef je, in het verleden opgedane beladen, emoties opnieuw, je verwerkt ze en kunt ze daarna loslaten. Er vinden diepe transformatieprocessen plaats.
Onze Ayahuasca ceremonie is geschikt voor een ieder die persoonlijke groei en bewustwording belangrijk vindt. Wil je je bewustzijn verbeteren en ben je bereid om aan jezelf te werken om sterker in het leven te staan? Kom dan en maak jouw reis met Ayahuasca. Wij begeleiden je tijdens je gehele reis. Je zult je niet alleen voelen en je zult ook niet alleen zijn, wij zijn bij jou.
Na je reis met Ayahuasca zal je merken dat er veranderingen hebben plaats gevonden, zowel op lichamelijk als op emotioneel en mentaal gebied. Lichamelijk zul je merken dat je je beter kunt ontspannen, vaster en dieper slaapt, dat de weerstand is verbeterd en dat je meer energie hebt.
Op mentaal gebied kan het zijn dat je beschikt over meer zelf inzicht, je meer geduld voor jezelf maar ook voor anderen kunt opbrengen, dat je hoofd ‘helder’ is en dat negatieve overtuigingen zijn vervangen voor nieuwe, positieve gedachten.
Op emotioneel vlak ben je kalmer en rustiger, ben je in staat om meer te kunnen genieten, beschik je over een beter inlevingsvermogen, heb je meer zelfvertrouwen, een eerlijker zelfbeeld en zijn angsten vager of zelfs verdwenen. Na een Ayahuasca ceremonie heb je een groter bewustzijn.
Wij verzorgen al jaren diverse soorten Ayahuasca ceremonies, dit op onze vaste locatie in Zeeland, maar we geven ook op diverse buiten locaties Ayahuasca ceremonies. Dit doen we overigens niet alleen in Nederland, maar op in diverse andere landen.

Ayahuasca helpt je verder te gaan

Ayahuasca ceremonie: de uitkomst

Wij verzorgen dan ook Ayahuasca ceremonies met liefde en respectWe horen van onze gasten vaak terug dat ze enorm veel aan de Ayahuasca ceremonie hebben gehad.


De Ayahuasca ceremonie heeft bijgedragen aan hun mentale sterkte, maar ze voelen zich vaak ook lichamelijk sterker en emotioneler beter in het leven staan. Ze geven ook aan de ze na een Ayahuasca ceremonie ervaren dat ze meer genieten van het leven.


Dat vinden wij als Ayawakenings natuurlijk geweldig om te horen.

Ayahuasca geeft een unieke ervaringOnze Ayahuasca ceremonies geeft aan onze gasten een unieke ervaring. Ayahuasca geeft je een inzicht in je ziel en laat zien wie je werkelijk bent en kunt zijn. Het stelt je in staat contact te maken met je onderbewuste, een diepe verbinding met je ware ik. Ayahuasca heeft een sterke helende werking voor zowel lichaam en geest.

Intenties bij je Ayahuasca ceremonie


Hier volgen enkele tips voor het verkrijgen van meerdere intenties:
Schrijf punten op die u aan uzelf zou willen veranderen. Denk hierbij aan relaties, gewoontes, lifestyle enz. Lees deze punten in de loop van de week nog eens door. U zult zien dat ze dan concreter wordenGa bij uw naasten na wat in hun ogen uw minpunten zijn. Dit geeft vaak een vollediger beeld dan alleen uitgaan van uw eigen zelfbeeldMaak gedurende deze week eens een wandeling, alleen, en ga de punten eens na. U zult zien dat de punten, duidelijke intenties wordenWaardeer tot slot dat dit punten zijn om uzelf te verbeteren. Het is geen zwakte, maar juist een kracht om tijdens een Ayahuasca ceremonie aan uw punten te werken en daaruit  te komen als een beter mens!

Voorbereiding op je Ayahuasca ceremonieWat zijn de richtlijnen voor je aan onze ceremonie deelneemt? Je kunt de kracht van je reis met Ayahuasca verhogen als je je aan de hierna volgende voorbereidingen houdt. Gebruik bij voorkeur geen koffie, alcohol en rook niet in de 3 dagen voor en na je ceremonie. Eet tijdens deze dagen lichte maaltijden en liefst geen rood vlees. Om je lichaamsenergie goed te kunnen gebruiken tijdens de ceremonie raden we seksuele onthouding aan in de drie dagen voor tot 3 dagen na de ceremonie. En wat erg belangrijk is: bereid je mentaal voor op je Ayahuasca ceremonie. Je gaat een diepe innerlijke reis maken en dat doe je niet zomaar. Bedenk wat jouw beweegredenen zijn om hieraan te willen deelnemen en waar je antwoorden op hoopt te krijgen.Tijdens je Ayahuasca ceremonieDe Ayahuasca ceremonies vinden plaats in onze huiselijke, vertrouwde, rustige en liefdevolle omgeving. Voor, tijdens en na jouw reis met Ayahuasca word je omringd door de ervaren en professionele begeleiders van Ayawakenings Nederland. Na je ceremonie is er voldoende ruimte om je ervaringen te bespreken. Hierna ontvang je van ons een lichte maaltijd.


Na je Ayahuasca ceremonieDrink de dagen na je ceremonie extra water. Hiermee help je je lichaam om de losgekomen verontreinigingen in je lichaam op te ruimen en af te voeren.
Na je Ayahuasca ceremonie is het goed om jezelf de gelegenheid te geven om te ervaren wat de ceremonie voor jou gedaan heeft. Uiteraard zijn er persoonlijke verschillen, maar alle ervaringen en inzichten hebben na ongeveer een week een plekje gekregen. Nu kun je merken dat je veranderd bent. Het is goed om deze dagen bewust te beleven. Plan om die reden dan ook geen tot weinig afspraken. Tijdens deze dagen kunnen zaken anders op je afkomen dat ze bedoeld zijn. Oude emoties en blokkades zullen niet meer op de voorgrond staan of zelfs verdwenen zijn. Je staat bewuster en krachtiger in het leven.
Wij willen je graag ontmoeten, je begeleiden tijdens je reis met Ayahuasca en je op weg helpen zodat jij de ruimte voelt om meer uit je leven te halen en weer kunt genieten!

Wat doet Ayahuasca met je?De duur van een Ayahuasca ceremonie is persoonsafhankelijk. Gesteld kan worden dat de ervaring met Ayahuasca tussen de 2 tot 6 uur kan duren. Tijdens de Ayahuasca ceremonie kun je prachtige gekleurde structuren waarnemen, daarnaast kun je droomachtige visioenen waarnemen.
Ayahuasca staat bekend als ´reiniging´. Dit wordt ervaren door middel van misselijkheid, duizeligheid en transpiratie. De oude Indianenstammen hebben dit al tijden terug zo ervaren en zagen dit als reiniging van het lichaam en de geest. Daarbij wordt de reiniging ook ervaren als het loslaten van oude emoties.
Het komt voor dat tijdens de Ayahuasca ceremonies gasten visuele hallucinaties waarnemen. De waarnemingen varieeren van felgekleurde en snelbewegende beelden tot aan bijzondere mystieke religieuze ervaringen
Ayahuasca kan je ‘onderbewustzijn’ naar boven brengen. De gebruiker kan dingen zien en ervaren die onbewust zijn of bewust weggestopt. Oude emoties, trauma en gedragspatronen kunnen naar boven komen. Dit kan door de gebruiker als erg intens ervaren worden. Dit is dan ook één van de belangrijkste reden dat wij bij iedere Ayahuasca ceremonie zorgen voor ervaren begeleiders. Wij weten namelijk door welke fase je gaat en kunnen je handvaten bieden om verder te gaan met je nieuwe ´ik´.

Oorsprong AyahuascaAyahuasca is al eeuwenlang een drank die gebruikt wordt door Indianen uit het Amazonegebied bij hun magische religieuze rituelen. De naam Ayahuasca verwijst naar slingerplant van de ziel.De Indianenvolkeren gebruikten Ayahuasca als het belangrijkste medicijn van het oerwoud. Men zag het als een geestelijke en lichamelijke reiniging.Ayahuasca is ook bekend onder Vagé, hoasca, caapi en purga. We dienen Ayahuasca toe als een drank. De kleur van deze Ayahuasca/drank is bruin/ rood en de smaak is vrij bitter.

Voor het maken van Ayahuasca wordt gebruikgemaakt van twee planten. De basis wordt gevormd door de slingerplant (Banisteriopsos Caapi). Deze wordt aangevuld met de bladeren van Psychotica Viridis of Diplopterys Cabrerana. De liaan zorgt ervoor dat de DMT, welke uit de bladeren komen, niet wordt afgebroken in de maag en daardoor werkzaam is.Als je Ayahuasca drink in de vorm van thee, dan wordt de werkzame stof DMT in de lever en maag afgebroken door MAO-enzymen. Deze MAO-enzymen – Monoamino-Oxidase-Enzymen – zorgen ervoor dat de  werkzame stof, DMT, de hersenen niet kan bereiken. Echter de slingerplant Banisteriopsos Caapi bevat MAO-remmers, deze houden de werking van de MAO-enzymen tegen waardoor de DMT het brein wel kan bereiken en er door onze gasten die Ayahuasca gebruiken psychedelische effecten waargenomen kunnen worden.

Voor het maken van Ayahuasca wordt gebruikgemaakt van twee planten. De basis wordt gevormd door de slingerplant (Banisteriopsos Caapi). Deze wordt aangevuld met de bladeren van Psychotica Viridis of Diplopterys Cabrerana. De liaan zorgt ervoor dat de DMT, welke uit de bladeren komen, niet wordt afgebroken in de maag en daardoor werkzaam is.
Als je Ayahuasca drink in de vorm van thee, dan wordt de werkzame stof DMT in de lever en maag afgebroken door MAO-enzymen. Deze MAO-enzymen – Monoamino-Oxidase-Enzymen – zorgen ervoor dat de  werkzame stof, DMT, de hersenen niet kan bereiken. Echter de slingerplant Banisteriopsos Caapi bevat MAO-remmers, deze houden de werking van de MAO-enzymen tegen waardoor de DMT het brein wel kan bereiken en er door onze gasten die Ayahuasca gebruiken psychedelische effecten waargenomen kunnen worden.

reserveren reserveren reserveren