AYAWAKENINGS

veel gestelde vragen

HomeAyahuascaAyahuasca ceremonieVoor wieOver onsContact
AGENDARESERVERENTARIEVENNAZORGFAQVOORBEREIDING

AYAWAKENINGS AYAHUASCA CEREMONIES

AYAWAKENINGS

veel gestelde vragen

´t Molentje

+31 (0)6 14 93 25 83

4515 RE IJzendijke

info@ayawakenings.nl

Nederland, Zeeuws-Vlaanderen

www.ayawakenings.nl

NL GB
Mail: info@ayawakenings.nl?subject=AYAWAKENINGS - AYAHUASCA CEREMONY

Hieronder hebben we een lijst opgesteld van de meest voorkomende vragen m.b.t. de Ayahuasca ceremonie. Kijk of je vraag hieronder bij staat. Mis je een antwoord/ heb je een andere vraag, neem dan contact met op via mail of telefoon

Al onze ceremonies zijn inclusief overnachting. De volgende dag ben je weer helemaal geland en in staat om terug te reizen of rijden naar huis. Je kunt wel wat last hebben van moeheid, wees daarom graag voorzichtig.


Bij ons staat veiligheid voorop. We maken dan ook geen uitzondering.


Wanneer de Ayahuasca is uitgewerkt wordt er ruim de tijd genomen om weer op aarde te komen en wat te eten en drinken. Onze begeleiders testen daarna goed of je weer helemaal in staat bent om te rijden. Indien nodig of gewenst kun je ook altijd blijven overnachten.

We hebben twee slaapvertrekken voor deelnemers, dit zijn gedeelde ruimtes. Er zijn deelnemers die kiezen voor het blijven slapen in de ceremonieruimte, dat mag ook altijd. We hebben geen privé-slaapkamers.


Je zou je wellicht afvragen of je dan niet elders in de omgeving zou kunnen overnachten, echter willen we je dit afraden. Zoals je weet begeleiden we deelnemers tijdens de ceremonies en dat betekent ook dat we ´s nachts beschikbaar zijn zodat we, indien er calamiteiten voordoen, we je goed kunnen opvangen.

Ayawakenings is te vinden in Zeeuws-Vlaanderen. Ons adres is:


´t Molentje 5


4515 RE IJzendijke


De locatie is erg landelijk gelegen, waardoor we privacy en rust kunnen garanderen.


Wij adviseren om de dag erna vrij te houden. In principe ben je wanneer de Ayahuasca is uitgewerkt meteen weer helder en heb je ook geen kater ofzo.


Tijdens een Ayahuasca ceremonie ga je een proces door, en er zijn soms veel emoties en inzichten langsgekomen, dus het is belangrijk dat je een beetje lief voor jezelf bent en zoveel mogelijk rust neemt in de dagen erna.

Als je besloten hebt een Ayahuasca ceremonie bij te wonen, dan kun je je aanmelden door ons het ingevulde contactformulier toe te zenden. We sturen je dan zo snel mogelijk een vragenlijst per mail.


Het is belangrijk dat je zelf de vragenlijst zorgvuldig en volledig invult. We krijgen zo een goed beeld van je en kunnen je optimaal begeleiden tijdens jouw Ayahuasca ceremonie.

 • Spullen voor een overnachting en een handdoek
 • Verzorgingsartikelen zoals een tandenborstel en tandpasta
 • Comfortabel zittende kleding
 • Warme sokken of sloffen
 • Wij zorgen voor beddengoed

Wij adviseren je om in de 48 uur voor en na de Ayahuasca ceremonie voedingsmiddelen te vermijden die tyramine bevatten. Tyramine kan in combinatie met Ayahuasca grote bloeddrukstijgingen veroorzaken.


Tyramine-houdende voedingsmiddelen zijn:


 • Alcohol, met name bier (ook alcoholvrij bier), rode wijn, port en Chianti
 • Gist in vitaminesupplementen, Marmite, Tartex
 • Oude kaas, smeerkaas, smeltkaas, Brie, Camembert, Emmenthaler, Gorgonzola, etc.
 • Kippenlever, salami, cervelaatworst en andere bewerkte, niet verse vlees-, vis of wildsoorten.
 • Sojaproducten, tempeh (tahoe is toegestaan).
 • Bovendien is het belangrijk om tot uiterlijk 4 uur vóór de aanvang van de Ayahuasca ceremonie uitsluitend licht voedsel te eten zonder of met heel weinig vet.


3 uren voor je je bij ons meld, voor jouw Ayahuasca ceremonie, mag je niet meer eten.

Niet voor iedereen is het deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie geschikt.


Contra-indicaties


Lichamelijk:

Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld angina pectoris, hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen).


Geestelijk:

Ernstige instabiele geestelijke aandoeningen als schizofrenie, psychose en borderline.


Medicijngebruik:

Ayahuasca bevat een MAO-remmer en laat zich hierdoor niet combineren met bepaalde medicijnen. Voorbeelden hiervan zijn antidepressiva, bètablokkers en bloeddrukverlagers.


Zwangerschap en borstvoeding:

Gebruik geen Ayahuasca als je zwanger bent of borstvoeding geeft.


In al deze gevallen raden wij het gebruik van Ayahuasca ten zeerste af.


Vermeld lichamelijke en geestelijke aandoeningen, een zwangerschap, borstvoeding en medicijngebruik ALTIJD op je vragenlijst; neem contact met ons op als je twijfelt, dan bespreken we de mogelijkheden en de risico’s.

Sommige medicijnen kunnen absoluut niet samen met Ayahuasca, wat een MAO-remmer en DMT bevat en ook de hartslag en bloeddruk verhoogt.


Ons team kan je hierbij informeren maar wij adviseren altijd om te overleggen met je arts of apotheek of het veilig is voor jou om deel te nemen met jouw medicatie. Ditzelfde geldt voor bepaalde ziektes en aandoeningen. Hoe graag wij ook iedereen willen helpen en ook ons best daarvoor doen, veiligheid staat bij ons voorop!

Het is heel normaal dat je het eng vindt en zenuwachtig bent! Iedereen heeft dat, dus dat is helemaal niet erg! Ons menselijk brein is gericht op controle en risicobeperking om ons zo veilig mogelijk te houden gedurende ons leven. Het onbekende is voor ons brein een moeilijk iets om mee om te gaan, laat staan om op te vertrouwen.

Probeer Ayahuasca te zien als een diepe sessie die je ingaat. Wanneer je een lange sessie krijgt, vertrouw je ook op je begeleider. De spirit van de plant en de alwetende bewustzijnslaag willen jou helpen. Alleen kunnen ze dat het beste wanneer jij je vertrouwen in hun legt en probeert geen verzet te leveren. Natuurlijk zul je in het begin moeten wennen aan alle sensaties, gevoelens en beelden die de Ayahuasca je geeft. Maar onthoud dat alles wat gebeurt een doel heeft in jouw proces en een spiegel is. Het is moeilijk om de minder leuke gevoelens te voelen, maar alles wat je kunt doorvoelen en verwerken in de sessie komt niet meer terug. Je bent heel dapper wanneer je ervoor kiest om je over te geven, en deze moed zal beloond worden want de Ayahuasca geeft je altijd wat je nodig hebt!

Bij elke groepsceremonie is er 1 ceremonieleider die ook mee begeleidt. Daarnaast zijn er meerdere andere ervaren begeleiders om jou te helpen.


Over het algemeen verlopen onze ceremonies heel rustig. Ayahuasca geeft je een diep introvert proces. Mensen liggen dus rustig op hun matras in hun eigen proces.


Wanneer je een vraag hebt of hulp nodig hebt zijn er dus meerdere mensen die je met liefde bijstaan en helpen.

Wanneer je graag met meerdere personen wil komen hebben we van alle personen hun eigen reserveringsformulier nodig met daarin hun persoonlijke medische gegevens. Dit is heel belangrijk.


Betalen voor meerdere personen kan natuurlijk, maar vermeld daarbij altijd de sessie datum en de namen van alle personen voor wie je betaalt.

Jazeker, wij bieden een goede nazorg. Het kan zijn dat er tijdens de ceremonie moeilijke vraagstukken bij je langs zijn gekomen waardoor je hierover in de dagen na de ceremonie graag verder wil praten. Weet dan, dat je hier niet alleen in staat. Wij helpen je graag met de integratie en verwerking van je ervaringen van de Ayahuasca ceremonie. Ook bestaat de mogelijkheid om in contact te komen met degene die jou bij de ceremonie heeft begeleid. Als je ons hierover mailt of belt, kunnen wij ervoor zorgen dat jullie in contact komen. Wil je meer lezen over onze nazorg? Lees dan hier verder >

Nee, daar hoef je niet bang voor te zijn, dit is echt niet mogelijk. De werkzame stof van Ayahuasca bouwt in je lichaam op, heeft een hoogtepunt en bouwt erna weer af totdat het is uitgewerkt. Je wordt dus altijd weer helemaal nuchter. Wel is het zo dat in de dagen na je ceremonie je je erg bewust bent van jezelf en van de dingen en mensen om je heen. In de dagen na de ceremonie kunnen emoties ‘anders’ binnenkomen. Na ongeveer een week heeft alles een plekje gekregen en krijg je weer rust.

Je kunt de pil gewoon blijven slikken, dat is geen probleem voor de ceremonie. Ik wil je wel adviseren om de pil zo ruim mogelijk voor je ceremonie in te nemen in verband met een verminderde werking van de pil, als je over mocht gaan geven.

Nee hoor, dat is niet erg. Het kan echter wel zo zijn dat je je in deze periode niet erg lekker voelt en dan vind je het misschien prettiger om je ceremonie op een ander moment te plannen, maar dat is geheel jouw keuze.

Als je samen met je vriend of vriendin een groepsceremonie boekt zodat jullie tegelijkertijd de ceremonie hebben, is dit uiteraard mogelijk. Als je je vriend(in) mee wilt nemen om op een stoel naast jou te komen zitten moet ik je helaas teleurstellen. Onze begeleiders bij Ayawakenings zijn goed opgeleide en getrainde personen die jou met warmte en liefde bijstaan voor, tijdens en na je ceremonie. Je begeleider bepaalt samen met jou het moment dat jij er klaar voor bent om aan je ceremonie te beginnen. Dit heeft niets te maken met “de tijd”.


Naast ons centrum is er een zeer keurig Bed & Breakfast. Hier kunnen niet deelnemers logeren indien dit gewenst is. Neem contact op voor de mogelijkheden.

ayahuasca ceremonie Home Voor wie Reserveren Mail: info@ayawakenings.nl?subject=Ayawakenings | Ayahuasca ceremonie | Werk aan jezelf | Je bent het waard